Продавець ПП "Агро-захист" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
527 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (50) 100-85-52
+380 (67) 654-21-60
"Агро-Захист" - Все для врожаю
Кошик

Бор+Магній 1л

360 ₴/л

Показати оптові ціни
  • Готово до відправки
  • Оптом і в роздріб
Бор+Магній 1л
Бор+Магній 1лГотово до відправки
360 ₴/л
+380 (50) 100-85-52
  • +380 (67) 654-21-60
+380 (50) 100-85-52
  • +380 (67) 654-21-60
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

БОР+МАГНИЙ


Рідке борне мікродобрювання з високою концентрацією бору та збагаченням магнію, для позакореневого підживлення


Склад: Бор (B)=168 г/л; Магній (Mg)=8 г/л; pH=8-10

 

Препарат, що забезпечує регулярне живлення бором у критичні фази розвитку рослин, стійкість до стресів і стійкість до низьких температур, а в поєднанні з магнієм підвищує урожай, покращує цвітіння і прискорює процес дозрівання. Бор міститься в максимально можливій концентрації та в легкозасвоюваній формі для рослин. Бор — найважливіший елемент живлення рослин і джерело підвищення рентабельності рослинності.

Єфективність:
  • усуває брак бору в критичні фази розвитку рослин;
  • покращує цвітіння;
  • усуває обсипання зав'язки;
  • стимулює розвиток зав'язки та плодів;
  • покращує смакові якості плодів завдяки накопиченню крохмалю, цукру, жиру;
  • забезпечує стійкість рослин до стресів і низьких температур, а також підвищує врожайність і покращує якість продукції.
Найчутливіші до нестачі бору такі культури:

буряк (цукрова, столова, кормова), ріпак (зимовий і яровий), соя, горох, квасоля, нут, люцерна, конюшина, селеноводські посіви бобових трав, картопля, томати, морква, капуста, кольорова капуста, селера, броколі, брюсельська капуста, кукурудза, соняшник, льон, бавовна, гречаа, яблуня, груша, виноград, слива, цитрусові, ягідні культури.

Бор бере участь в утворенні структури клітинних стінок і синтезу нуклеїнових кислот. Достатня забезпеченість рослин бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, сприятливо впливає на процеси поділу клітин.

Крім того, продукція збагачується на цукор, крохмаль, вітаміни, знижується захворюваність рослин. На бідних, за вмістом бору ґрунтах, застосування борних добрив підвищує врожайність сільськогосподарських культур на 10-20%.

Наявність необхідної кількості бору незмінно важлива для активнорослих частин рослини — нового листя, кінчиків коріння, а також для розвитку нирок. Тобто бор допомагає клітинам швидко розмножуватися, отже, сприяє активному росту рослини.

Бор позитивно впливає на накопичення цукру в цукровому буряку, крохмалю в картоплі, сприяє процесам цвітіння й заплідненню, підвищує врожай і якість насіння.

Ознаки дефіциту бору
  • зупинка росту кореня та стебла;
  • хлороз верхівкової точки росту, а пізніше, у разі сильного борного голодування, повне її відмирання;
  • мала кількість квіток і безпліддя;
  • Неймовірна форма плодів із утворенням усередині пробкової тканини та ін.

Брак бору призводить до того, що в тканинах рослин накопичуються токсичні речовини (хінони), що викликають отруєння рослини. У разі браку бору відбувається відмирання верхушкових бруньок і їх загнивання, а молоді рослини гинуть. Листя вирує, деформується й відмирає. У разі тривалого браку бору молоде листя з'являється дрібним, стеблам і листя стоншуються, квіти опадають або цвітіння не настає зовсім.

Дефіцит бору викликає глибокі порушення вуглеводного обміну в рослині: спостерігається відмирання точки росту, розлад провідної системи, зменшується постачання коренів вуглеводами. Це призводить до слабкого розвитку кореневої системи та є основною причиною захворювання рослин (у рапса зазначається розтріскування стебла під час кореневої шийки, коренева система деформується, перезимівка гіршає, цвітіння затримується, стає нерівномірним, з'являється гниль серцевини або дуплистість у буряку, некроз судин у винограду, пожовтіння верхівок у люцерни, побуріння кольорової капусти, бактеріоз льону, поширення парші в картоплі тощо). Через розлади провідної системи вуглеводи скупчуються в листі, не роблячи в інші частини рослини, і процес фотосинтезу гальмується.

Ознаки нестачі магнію

Листя блідне, можливе мезжювальний хлороз. Аркуш набуває жовтогарячого й червонуватого відтінку, буреє та відмирає. Цвітіння затримується, сповільнюється ріст рослини.

Плюси використання рідкого борного добрива
  • По-перше, є можливість скласти збалансований розчин, у якому поряд із бором будуть міститися й інші необхідні в цей момент для цього поля та культури мікроелементи й агрохімічні препарати.
  • По-друге, у період максимальної потреби в борі рослини, що ростуть, не можуть отримати цей елемент у потрібному об'ємі завдяки всмоктуванню тільки кореневою системою — потрібне листя.
  • По-третє, застосування бакових сумішей, у яких міститься зокрема бор, як частина програми з підживлення дає фермерським господарствам знижувати витрати на живлення рослин.

Бор, як і молібден, сприятливо впливає на активність нітраредуктази в листі цукрових буряків і олійного ріпаку, а також на відновлення нітратів до аміаку.

Норма витрати для фермерських господарств:
  • Сади, виноград, ягідні: 1-2 л/га;
  • Рапс: 1-1,5л/га;
  • Бобові, соняшники, овочеві: 0,5-1л/га;
  • Зернові, кукурудза: 0,3-0,5л/га.
Норма витрати для приватного сектора:
  • Сади: 50-100 мл на 10 л води;
  • Овочеві, ягідні: 50 мл на 10 л води;
  • Виноград: 50-100 мл на 10 л води.

Вплив магнію на рослини

Магній у рослинах — важливий елемент, необхідний для утворення хлорофілу, і, крім того, він виконує багато інших життєво важливих функцій. Так, цей елемент має, наприклад, велике значення для різних ферментативних процесів. У разі браку магнію послаблюються асиміляція, синтез білків і поглинання фосфору. Антагоністом магнію є калій, і у разі його надлишку в ґрунті він ускладнює поглинання магнію. Тому плододам необхідно постійно вносити також і магній, а саме на кожні 5 частин калію (К20) приблизно 1 частина магнію (Mg). Поглинання магнію також сильно ускладнюється на дуже кислих (pH нижче ніж 5 — 5,5) і на лужних (pH вище 7,5) ґрунтах. Перші ознаки нестачі магнію в рослинах завжди з'являються на найстарішому листі. Між жилками листа з'являються світлі плями, які все збільшуються і, нарешті, аркуш висихає, починаючи з середини. Відбувається передчасне випадання листя. Пагони біля основи залишаються тоншими. Видимі ознаки надлишку магнію навряд чи можна виявити. Проте відомо, що під час внесення дуже великих кількостей магнію сильно знижується поглинання рослин калію й кальцію. Недостатнє ж забезпечення кальцієм сприяє розвитку гіркої ямчастості.  У тих випадках, коли все ж з'являються ознаки нестачі магнію, зазначені дози можуть бути подвоєні. Однак здебільшого ці ознаки вказують лише на необхідність зменшення доз калійних добрив. Гострий брак магнію можна усунути через обприскування листя. Зазвичай у період найсильнішого зростання пагонів (кінець травня — початок липня)

Роль у рослині

Біохімічні функції

Фізіологічна роль магнію в рослинному організмі велика та різноманітна. Магній виконує такі функції:

  • входить до складу хлорофілу;
  • у формі фосфатів міститься в нуклідах, фітині, пектинових речовинах;
  • у клітинному соку виявлений неорганічний магній;
  • сприяє обміну речовин у клітині;
  • активує ферментні системи;
  • незамінний у процесі дихання;
  • активує ферментну систему кіназ, що відповідає за відщеплення фосфорної кислоти від аденозинтрифосфату та переносить її на молекули цукрів і їх похідних, а також на амінокислоти з утворенням нових органічних речовин;
  • є складником коферментів, що активують діяльність ферментів групи трансфераз;
  • активує ферменти лимонного циклу;
  • відіграє істотну роль у накопиченні аскорбінової кислоти в рослинах (іони магнію реагують із нестійкими діенольними групами аскорбінової кислоти, послаблюють або затримують її окиснення; найбільш сильно стабілізувальна дія магнію спостерігається в кислому середовищу (сірна кислота — виняток);
  • надає істотний вплив на окисно-відновні процеси, що протікають у рослинах;
  • відіграє важливу роль у синтезі білків;
  • посилює мобільність фосфатів у ґрунті та надходження їх у тканини рослини;
  • сприяє ввімкненню фосфатів в органічні сполуки, що підвищує ступінь використання фосфору рослинами з добрив і ґрунту;
  • сприяє відновним процесам і позитивно впливає на біосинтез відновлених сполук органіки (каучука, ефірних олій);
  • істотно збільшує утворення вуглеводів у рослинах;
  • сприяє стабілізації колоїдних систем;
  • підвищує тургор клітин;
  • сприяє вивільненню пов'язаної в ґрунті води.
  • Брак (дефіцит) магнію в рослинах

    Брак магнію провокує підвищення в рослин окисного потенціалу. Активність пероксидази в листі рослин, які страждають на дефіцит магнію, перевершує таку в листі рослин, забезпечених цим металом. Посилення окисних процесів призводить до руйнування хлорофілу.

    Брак магнію гальмує синтез хлорофілу, тому головна зовнішня ознака цього процесу — плямистий (міжжилковий) хлороз листя.

    Однак за загального схожості симптомів браку магнію у різних видів рослин є свої особливості.

    Ознаки нестачі магнію в картоплі починають проявлятися на нижньому листі, а потім поширюються на верхні — вони набувають жовтувато-зеленого кольору. Під час застосування натрій умістних добрив на сильнокислих ґрунтах картопля підсилює ознаки браку магнію. Ознаки зберігаються (проявляється) і під час внесення гною.

    У буряка під час одночасного надлишку марганцю та брак магнію на краях листя проступають коричневі плями, листя стає ламким, опадає, кущі внизу наголюються.

  • Ефект від застосування магнійовмісних добрив

    Інтенсивна система хліборобства призводить до підвищення продуктивності сільськогосподарських культур. Одночасно знижується вміст доступних форм магнію в ґрунті, а отже, виникає необхідність застосування магній, що містять добрив.

    Висока ефективність магнієвих добрив зазначається не тільки для сільськогосподарських культур із високою потребою в ньому (картопля, овочеві), але й зернових, технічних культур, чаю.

     

    Зернові, картопля, коренеплоди цукрових буряків, зелена маса кукурудзи, сіно багаторічних трав, чайне листя 

    неабияк підвищують врожайність під час застосування магніймісних добрив. Крім того, у рослинній продукції збільшується вміст цукру, крохмалю, вітаміну С, білка. Вирізняється поліпшення якості насіння. Підвищується схожість і енергія проростання насіння, а також посилення стійкості рослин, що вирощуються до несприятливих умов довкілля та різних грибкових захворювань.

Умови зберігання

Зберігати за температури від +5 °C до +30 °C.

Токсичність

Добриво не токсичне, не містить отруйних речовин, безпечне для людей, риб, бджіл і корисних комах.

Заходи безпеки

Під час роботи використовуйте звичайні запобіжні заходи.

Термін придатності

2 роки.

Характеристики
Основні
Тип комплексного добриваОргано-мінеральне
Вид добриваХелатин
Препаративна формаРозчин
Концентрована форма добриваТак
Країна виробникУкраїна
ВиробникАгро-захист
ПризначенняУніверсальне
Діючі речовини
Бор15 %
Магній0.8 %
Упаковка
Вага1.1 кг
Об`єм1 л
Зберігання
Термін зберігання24 міс
Інформація для замовлення
  • Ціна: 360 ₴/л

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner