Бор+Молібден Хелат бору 168 г/л+молібден 5 г/л 1л
380 ₴/л
Показати оптові ціни- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- +380 (67) 654-21-60
БОР+МОЛІБДЕН
Рідке борне мікродобрювання з високою концентрацією бору та збагаченням молібдену, для позакореневих підживлень
Склад: Бор (B)=168 г/л; Молибден (Mo)=5г/л; pH=8-10
Бор+Молибден
Препарат, що забезпечує регулярне живлення бором у критичні фази розвитку рослин, стресостійкість і стійкість до низьких температур, а в поєднанні з молібденом підвищує врожай і покращує якість продукції. Бор міститься в максимально можливій концентрації та в легкозасвоюваній формі для рослин. Бор — найважливіший елемент живлення рослин і джерело підвищення рентабельності рослинності.
Єфективність:- усуває брак бору в критичні фази розвитку рослин;
- покращує цвітіння;
- усуває обсипання зав'язки;
- стимулює розвиток зав'язки та плодів;
- покращує смакові якості плодів завдяки накопиченню крохмалю, цукру, жиру;
- забезпечує стійкість рослин до стресів і низьких температур, а також підвищує врожайність і покращує якість продукції.
Бор бере участь в утворенні структури клітинних стінок і синтезу нуклеїнових кислот. Достатня забезпеченість рослин бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, сприятливо впливає на процеси поділу клітин.
Крім того, продукція збагачується на цукор, крохмаль, вітаміни, знижується захворюваність рослин. На бідних, за вмістом бору ґрунтах, застосування борних добрив підвищує врожайність сільськогосподарських культур на 10-20%.
Наявність необхідної кількості бору незмінно важлива для активнорослих частин рослини — нового листя, кінчиків коріння, а також для розвитку нирок. Тобто бор допомагає клітинам швидко розмножуватися, отже, сприяє активному росту рослини.
Бор позитивно впливає на накопичення цукру в цукровому буряку, крохмалю в картоплі, сприяє процесам цвітіння й заплідненню, підвищує врожай і якість насіння.
Ознаки дефіциту бору- зупинка росту кореня та стебла;
- хлороз верхівкової точки росту, а пізніше, у разі сильного борного голодування, повне її відмирання;
- мала кількість квіток і безпліддя;
- Неймовірна форма плодів із утворенням усередині пробкової тканини та ін.
Брак бору призводить до того, що в тканинах рослин накопичуються токсичні речовини (хінони), що викликають отруєння рослини. У разі браку бору відбувається відмирання верхушкових бруньок і їх загнивання, а молоді рослини гинуть. Листя вирує, деформується й відмирає. У разі тривалого браку бору молоде листя з'являється дрібним, стеблам і листя стоншуються, квіти опадають або цвітіння не настає зовсім.
Дефіцит бору викликає глибокі порушення вуглеводного обміну в рослині: спостерігається відмирання точки росту, розлад провідної системи, зменшується постачання коренів вуглеводами. Це призводить до слабкого розвитку кореневої системи та є основною причиною захворювання рослин (у рапса зазначається розтріскування стебла під час кореневої шийки, коренева система деформується, перезимівка гіршає, цвітіння затримується, стає нерівномірним, з'являється гниль серцевини або дуплистість у буряку, некроз судин у винограду, пожовтіння верхівок у люцерни, побуріння кольорової капусти, бактеріоз льону, поширення парші в картоплі тощо). Через розлади провідної системи вуглеводи скупчуються в листі, не роблячи в інші частини рослини, і процес фотосинтезу гальмується.
Роль молібденуМолібден бере активну участь у процесах фіксації азоту з атмосфери полуневими бактеріями, що вільно ростуть. Під впливом молібдену в рослинах збільшується вміст вуглеводів, каротину та аскорбінової кислоти, білкових речовин, хлорофілу та підвищується інтенсивність фотосинтезу.
Ознаки нестачі молібдену.Рослини стають нестійкими до низьких температур і дефіциту води. Ослаблюється ріст рослин, затримується цвітіння
Плюси використання рідкого борного добрива- По-перше, є можливість скласти збалансований розчин, у якому поряд із бором будуть міститися й інші необхідні в цей момент для цього поля та культури мікроелементи й агрохімічні препарати.
- По-друге, у період максимальної потреби в борі рослини, що ростуть, не можуть отримати цей елемент у потрібному об'ємі завдяки всмоктуванню тільки кореневою системою — потрібне листя.
- По-третє, застосування бакових сумішей, у яких міститься зокрема бор, як частина програми з підживлення дає фермерським господарствам знижувати витрати на живлення рослин.
Бор, як і молібден, сприятливо впливає на активність нітраредуктази в листі цукрових буряків і олійного ріпаку, а також на відновлення нітратів до аміаку.
Норма витрати для фермерських господарств:- Сади, виноград, ягідні: 1-2 л/га;
- Рапс: 1-1,5л/га;
- Бобові, соняшники, овочеві: 0,5-1л/га;
- Зернові, кукурудза: 0,3-0,5л/га.
- Сади: 50-100 мл на 10 л води;
- Овочеві, ягідні: 50 мл на 10 л води;
- Виноград: 50-100 мл на 10 л води.
Бор — найважливіший елемент живлення рослин і джерело підвищення рентабельності рослинності.
Бор + молібден Препарат, що забезпечує регулярне живлення бором у критичні фази розвитку рослин, стресостійкість і стійкість до низьких температур, а в поєднанні з молібденом підвищує врожай і покращує якість продукції. Бор міститься в максимально можливій концентрації та в легкозасвоюваній формі для рослин.Найчутливішого до недостатку бору такі культури: буряк (цукрова, столова, кормова), ріпак (зимий і яровий), сою, горох, квасоля, нут, люцерна, конюшина, семеноводські посіви бобових трав, картопля, томати, морква, капуста, кольорова капуста, селера, броколі, брюссельська капуста, кукурудза, соняшник, льон, бавовна, греча, яблуня, груша, виноград, слива, цитрусові, ягідні культури.
Роль молібденуМолібден бере активну участь у процесах фіксації азоту з атмосфери полуневими бактеріями, що вільно ростуть. Під впливом молібдену в рослинах збільшується вміст вуглеводів, каротину та аскорбінової кислоти, білкових речовин, хлорофілу та підвищується інтенсивність фотосинтезу.
Ознаки нестачі молібдену.Рослини стають нестійкими до низьких температур і дефіциту води. Ослаблюється ріст рослин, затримується цвітіння
Плюси використання рідкого борного добрива- По-перше, є можливість скласти збалансований розчин, у якому поряд із бором будуть міститися й інші необхідні в цей момент для цього поля та культури мікроелементи й агрохімічні препарати.
- По-друге, у період максимальної потреби в борі рослини, що ростуть, не можуть отримати цей елемент у потрібному об'ємі завдяки всмоктуванню тільки кореневою системою — потрібне листя.
- По-третє, застосування бакових сумішей, у яких міститься зокрема бор, як частина програми з підживлення дає фермерським господарствам знижувати витрати на живлення рослин.
Бор, як і молібден, сприятливо впливає на активність нітраредуктази в листі цукрових буряків і олійного ріпаку, а також на відновлення нітратів до аміаку.
Бор — найважливіший елемент живлення рослин і джерело підвищення рентабельності рослинності.
Бор + молібденПрепарат, що забезпечує регулярне живлення бором у критичні фази розвитку рослин, стресостійкість і стійкість до низьких температур, а в поєднанні з молібденом підвищує врожай і покращує якість продукції. Бор міститься в максимально можливій концентрації та в легкозасвоюваній формі для рослин.
Найчутливішого до недостатку бору такі культури: буряк (цукрова, столова, кормова), ріпак (зимий і яровий), сою, горох, квасоля, нут, люцерна, конюшина, семеноводські посіви бобових трав, картопля, томати, морква, капуста, кольорова капуста, селера, броколі, брюссельська капуста, кукурудза, соняшник, льон, бавовна, греча, яблуня, груша, виноград, слива, цитрусові, ягідні культури.
Бор бере участь в утворенні структури клітинних стінок і синтезу нуклеїнових кислот. Достатня забезпеченість рослин бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, сприятливо впливає на процеси поділу клітин.
Крім того, продукція збагачується на цукор, крохмаль, вітаміни, знижується захворюваність рослин. На бідних, за вмістом бору ґрунтах, застосування борних добрив підвищує врожайність сільськогосподарських культур на 10-20%.
Наявність необхідної кількості бору незмінно важлива для активнорослих частин рослини — нового листя, кінчиків коріння, а також для розвитку нирок. Тобто бор допомагає клітинам швидко розмножуватися, отже, сприяє активному росту рослини.
Бор позитивно впливає на накопичення цукру в цукровому буряку, крохмалю в картоплі, сприяє процесам цвітіння й заплідненню, підвищує врожай і якість насіння.
Ознаки дефіциту бору- зупинка росту кореня та стебла;
- хлороз верхівкової точки росту, а пізніше, у разі сильного борного голодування, повне її відмирання;
- мала кількість квіток і безпліддя;
- Неймовірна форма плодів із утворенням усередині пробкової тканини та ін.
Брак бору призводить до того, що в тканинах рослин накопичуються токсичні речовини (хінони), що викликають отруєння рослини. У разі браку бору відбувається відмирання верхушкових бруньок і їх загнивання, а молоді рослини гинуть. Листя вирує, деформується й відмирає. У разі тривалого браку бору молоде листя з'являється дрібним, стеблам і листя стоншуються, квіти опадають або цвітіння не настає зовсім.
Дефіцит бору викликає глибокі порушення вуглеводного обміну в рослині: спостерігається відмирання точки росту, розлад провідної системи, зменшується постачання коренів вуглеводами. Це призводить до слабкого розвитку кореневої системи та є основною причиною захворювання рослин (у рапса зазначається розтріскування стебла під час кореневої шийки, коренева система деформується, перезимівка гіршає, цвітіння затримується, стає нерівномірним, з'являється гниль серцевини або дуплистість у буряку, некроз судин у винограду, пожовтіння верхівок у люцерни, побуріння кольорової капусти, бактеріоз льону, поширення парші в картоплі тощо). Через розлади провідної системи вуглеводи скупчуються в листі, не роблячи в інші частини рослини, і процес фотосинтезу гальмується.
Роль молібденуМолібден бере активну участь у процесах фіксації азоту з атмосфери полуневими бактеріями, що вільно ростуть. Під впливом молібдену в рослинах збільшується вміст вуглеводів, каротину та аскорбінової кислоти, білкових речовин, хлорофілу та підвищується інтенсивність фотосинтезу.
Ознаки нестачі молібдену.Рослини стають нестійкими до низьких температур і дефіциту води. Ослаблюється ріст рослин, затримується цвітіння
Плюси використання рідкого борного добрива- По-перше, є можливість скласти збалансований розчин, у якому поряд із бором будуть міститися й інші необхідні в цей момент для цього поля та культури мікроелементи й агрохімічні препарати.
- По-друге, у період максимальної потреби в борі рослини, що ростуть, не можуть отримати цей елемент у потрібному об'ємі завдяки всмоктуванню тільки кореневою системою — потрібне листя.
- По-третє, застосування бакових сумішей, у яких міститься зокрема бор, як частина програми з підживлення дає фермерським господарствам знижувати витрати на живлення рослин.
Бор, як і молібден, сприятливо впливає на активність нітраредуктази в листі цукрових буряків і олійного ріпаку, а також на відновлення нітратів до аміаку.
Умови зберігання
Зберігати за температури від +5 °C до +30 °C.
ТоксичністьДобриво не токсичне, не містить отруйних речовин, безпечне для людей, риб, бджіл і корисних комах.
Заходи безпекиПід час роботи використовуйте звичайні запобіжні заходи.
Термін придатності2 роки.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Агро-захист |
Країна виробник | Україна |
Препаративна форма | Розчин |
Концентрована форма добрива | Так |
Вид добрива | Хелат бору |
Діючі речовини | |
Бор | 15 % |
Молібден | 0.5 % |
- Ціна: 380 ₴/л