Продавець ПП "Агро-захист" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
266 відгуків
"Агро-Захист" все для урожая.
+380 (50) 100-85-52
+380 (67) 654-21-60

Бор+Молібден Хелат бору 168г/л+молібден 5г/л 1л

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

380 

Показати оптові ціни
+380 (50) 100-85-52
  • +380 (67) 654-21-60
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Бор+Молібден Хелат бору 168г/л+молібден 5г/л 1л
Бор+Молібден Хелат бору 168г/л+молібден 5г/л 1лВ наявності
380 
+380 (50) 100-85-52
  • +380 (67) 654-21-60
Купити Купити з

Опис

БОР+МОЛІБДЕН


Рідке борне мікродобриво з високою концентрацією бору і збагаченням молібдену, для позакореневих підживлень


Склад: Бор(B)=168г/л; Молібден (Mo)=5г/л; pH=8-10

 

 

Бор+Молібден

Препарат, що забезпечує регулярне харчування бором в критичні фази розвитку рослин, стресостійкість і стійкість до низьких температур, а в поєднанні з молібденом підвищує врожай і покращує якість продукції. Бор міститься в максимально можливої концентрації і в легкозасвоюваній формі для рослин. Бор – найважливіший елемент живлення рослин і джерело підвищення рентабельності рослинництва.

Ефективність:
  • усуває недолік бору в критичні фази розвитку рослин;
  • покращує цвітіння;
  • усуває осипання зав'язі;
  • стимулює розвиток зав'язі та плодів;
  • покращує смакові якості плодів за рахунок накопичення крохмалю, цукру, жиру;
  • забезпечує стійкість рослин до стресів і низьких температур, а також підвищує врожайність і покращує якість продукції.
Найбільш чутливі до нестачі бору наступні культури: буряк (цукровий, столовий, кормовий), ріпак (озимий та ярий), соя, горох, квасоля, нут, люцерна, конюшина, насінницькі посіви бобових трав, картопля, томати, морква, капуста, цвітна капуста, селера, броколі, брюссельська капуста, кукурудза, соняшник, льон, бавовна, гречка, яблуня, груша, виноград, слива, цитрусові, ягідні культури.

Бор бере участь в утворенні структури клітинних стінок і синтезу нуклеїнових кислот. Достатня забезпеченість рослин бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, позитивно впливає на процеси поділу клітин.

Крім того, продукція збагачується на цукор, крохмаль, вітаміни, знижується захворюваність рослин. На бідних за вмістом бору грунтах, застосування борних добрив підвищує врожайність сільськогосподарських культур на 10-20%.

Наявність необхідної кількості бору незмінно важливо для активно зростаючих частин рослини – нових листя, кінчиків коренів, а також для розвитку нирок. Тобто бор допомагає клітинам швидко розмножуватися, отже, сприяє активному росту рослини.

Бор позитивно впливає на накопичення цукру в цукрових буряках, крохмалю в картоплі, сприяє процесам цвітіння і запліднення, підвищує врожай і якість насіння.

Ознаки дефіциту бору
  • зупинка росту кореня та стебла;
  • хлороз верхівкової точки росту, а пізніше, при сильному борному голодуванні, повне її відмирання;
  • мала кількість квіток і безпліддя;
  • потворна форма плодів з утворенням всередині опробковевшей тканини та ін.

Недолік бору призводить до того, що в тканинах рослин накопичуються токсичні речовини (хінони), що викликають отруєння рослини. При нестачі бору відбувається відмирання верхівкових бруньок та їх загнивання, а молоді рослини гинуть. Листя буріють, деформуються і відмирають. При тривалому недоліку бору молоде листя з'являються дрібними, стебла і листя стоншуються, квіти обпадають або цвітіння не настає зовсім.

Дефіцит бору викликає глибокі порушення вуглеводного обміну в рослині: спостерігається відмирання точки росту, розлад провідної системи, зменшується постачання коренів вуглеводами. Це призводить до слабкого розвитку кореневої системи і є основною причиною захворювання рослин (у ріпаку відмічається розтріскування стебла при кореневій шийці, коренева система деформується, перезимівля погіршується, цвітіння затримується, стає нерівномірним, з'являється гниль серцевини або дуплистость у буряків, некроз судин у винограду, пожовтіння верхівок у люцерни, побуріння цвітної капусти, бактеріоз льону, поширення парші в картоплі і т. д.). Через розлади провідної системи вуглеводи скупчуються в листі, не вступаючи в інші частини рослини, і гальмується процес фотосинтезу.

Роль молібдену

Молібден бере активну участь у процесах фіксації азоту з атмосфери бульбочковими та вільноживучих бактеріями. Під впливом молібдену в рослинах збільшується вміст вуглеводів, каротину та аскорбінової кислоти, білкових речовин, хлорофілу і підвищується інтенсивність фотосинтезу.

Ознаки нестачі молібдену.

Рослини стають стійкі до низьких температур і дефіциту води. Послаблюється ріст рослин, затримується цвітіння

Плюси використання рідкого добрива борного
  • По-перше, є можливість скласти збалансований розчин, в якому поряд з бором будуть міститися й інші необхідні в даний момент для даного поля та культури мікроелементи та агрохімічні препарати.
  • По-друге, в період максимальної потреби в борі зростаючі рослини не можуть отримати цей елемент в потрібному обсязі за рахунок всмоктування тільки кореневою системою - потрібні листя.
  • По-третє, застосування бакових сумішей, у яких міститься в тому числі бор, як частина програми по підгодівлі дозволяє фермерським господарствам знижувати витрати на харчування рослин.

Бор, як і молібден, позитивно впливає на активність нитраредуктазы в листках цукрових буряків та олійного ріпаку, а також на відновлення нітратів до аміаку.

Норма витрати для фермерських господарств:
  • Сади, виноград, ягідні: 1-2 л/га;
  • Ріпак: 1-1,5 л/га;
  • Бобові, соняшник, овочеві: 0,5-1л/га;
  • Зернові, кукурудза: 0,3-0,5 л/га.
Норма витрати для приватного сектора:
  • Сади: 50-100мл на 10л води;
  • Овочеві, ягідні: 50мл на 10л води;
  • Виноград: 50-100мл на 10л води.

 

Бор – найважливіший елемент живлення рослин і джерело підвищення рентабельності рослинництва.

Бор+молібден Препарат, що забезпечує регулярне харчування бором в критичні фази розвитку рослин, стресостійкість і стійкість до низьких температур, а в поєднанні з молібденом підвищує врожай і покращує якість продукції. Бор міститься в максимально можливої концентрації і в легкозасвоюваній формі для рослин.

Найбільш чутливі до нестачі бору наступні культури: буряк (цукровий, столовий, кормовий), ріпак (озимий та ярий), соя, горох, квасоля, нут, люцерна, конюшина, насінницькі посіви бобових трав, картопля, томати, морква, капуста, цвітна капуста, селера, броколі, брюссельська капуста, кукурудза, соняшник, льон, бавовна, гречка, яблуня, груша, виноград, слива, цитрусові, ягідні культури.

Роль молібдену

Молібден бере активну участь у процесах фіксації азоту з атмосфери бульбочковими та вільноживучих бактеріями. Під впливом молібдену в рослинах збільшується вміст вуглеводів, каротину та аскорбінової кислоти, білкових речовин, хлорофілу і підвищується інтенсивність фотосинтезу.

Ознаки нестачі молібдену.

Рослини стають стійкі до низьких температур і дефіциту води. Послаблюється ріст рослин, затримується цвітіння

Плюси використання рідкого добрива борного
  • По-перше, є можливість скласти збалансований розчин, в якому поряд з бором будуть міститися й інші необхідні в даний момент для даного поля та культури мікроелементи та агрохімічні препарати.
  • По-друге, в період максимальної потреби в борі зростаючі рослини не можуть отримати цей елемент в потрібному обсязі за рахунок всмоктування тільки кореневою системою - потрібні листя.
  • По-третє, застосування бакових сумішей, у яких міститься в тому числі бор, як частина програми по підгодівлі дозволяє фермерським господарствам знижувати витрати на харчування рослин.

Бор, як і молібден, позитивно впливає на активність нитраредуктазы в листках цукрових буряків та олійного ріпаку, а також на відновлення нітратів до аміаку.

Бор – найважливіший елемент живлення рослин і джерело підвищення рентабельності рослинництва.

Бор+молібден

Препарат, що забезпечує регулярне харчування бором в критичні фази розвитку рослин, стресостійкість і стійкість до низьких температур, а в поєднанні з молібденом підвищує врожай і покращує якість продукції. Бор міститься в максимально можливої концентрації і в легкозасвоюваній формі для рослин.

Найбільш чутливі до нестачі бору наступні культури: буряк (цукровий, столовий, кормовий), ріпак (озимий та ярий), соя, горох, квасоля, нут, люцерна, конюшина, насінницькі посіви бобових трав, картопля, томати, морква, капуста, цвітна капуста, селера, броколі, брюссельська капуста, кукурудза, соняшник, льон, бавовна, гречка, яблуня, груша, виноград, слива, цитрусові, ягідні культури.

Бор бере участь в утворенні структури клітинних стінок і синтезу нуклеїнових кислот. Достатня забезпеченість рослин бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, позитивно впливає на процеси поділу клітин.

Крім того, продукція збагачується на цукор, крохмаль, вітаміни, знижується захворюваність рослин. На бідних за вмістом бору грунтах, застосування борних добрив підвищує врожайність сільськогосподарських культур на 10-20%.

Наявність необхідної кількості бору незмінно важливо для активно зростаючих частин рослини – нових листя, кінчиків коренів, а також для розвитку нирок. Тобто бор допомагає клітинам швидко розмножуватися, отже, сприяє активному росту рослини.

Бор позитивно впливає на накопичення цукру в цукрових буряках, крохмалю в картоплі, сприяє процесам цвітіння і запліднення, підвищує врожай і якість насіння.

Ознаки дефіциту бору
  • зупинка росту кореня та стебла;
  • хлороз верхівкової точки росту, а пізніше, при сильному борному голодуванні, повне її відмирання;
  • мала кількість квіток і безпліддя;
  • потворна форма плодів з утворенням всередині опробковевшей тканини та ін.

Недолік бору призводить до того, що в тканинах рослин накопичуються токсичні речовини (хінони), що викликають отруєння рослини. При нестачі бору відбувається відмирання верхівкових бруньок та їх загнивання, а молоді рослини гинуть. Листя буріють, деформуються і відмирають. При тривалому недоліку бору молоде листя з'являються дрібними, стебла і листя стоншуються, квіти обпадають або цвітіння не настає зовсім.

Дефіцит бору викликає глибокі порушення вуглеводного обміну в рослині: спостерігається відмирання точки росту, розлад провідної системи, зменшується постачання коренів вуглеводами. Это приводит к слабому развитию корневой системы и является основной причиной заболевания растений (у рапса отмечается растрескивание стебля при корневой шейке, корневая система деформируется, перезимовка ухудшается, цветение задерживается, становится неравномерным, появляется гниль сердцевины или дуплистость у свеклы, некроз сосудов у винограда, пожелтение верхушек у люцерны, побурение цветной капусты, бактериоз льна, распространение парши в картофеле и т.д.). Из-за расстройства проводящей системы углеводы скапливаются в листьях, не поступая в другие части растения, и процесс фотосинтеза тормозится.

Роль молибдена

Молибден активно участвует в процессах фиксации азота из атмосферы клубеньковыми и свободноживущих бактериями. Под влиянием молибдена в растениях увеличивается содержание углеводов, каротина и аскорбиновой кислоты, белковых веществ, хлорофилла и повышается интенсивность фотосинтеза.

Признаки недостатка молибдена.

Растения становятся неустойчивы к низким температурам и дефициту воды. Ослабляется рост растений, задерживается цветение

Плюсы использования жидкого борного удобрения
  • Во-первых, есть возможность составить сбалансированный раствор, в котором наряду с бором будут содержаться и другие необходимые в данный момент для данного поля и культуры микроэлементы и агрохимические препараты.
  • Во-вторых, в период максимальной потребности в боре растущие растения не могут получить этот элемент в нужном объеме за счет всасывания только корневой системой - нужны листья.
  • В-третьих, применение баковых смесей, в которых содержится в том числе бор, как часть программы по подкормке позволяет фермерским хозяйствам снижать расходы на питание растений.

Бор, как и молибден, положительно влияет на активность нитраредуктазы в листьях сахарной свеклы и масличного рапса, а также на восстановление нитратов до аммиака.

 

Условия хранения

Хранить при температуре от +5 °С до +30 °С.

Токсичность

Удобрение не токсично, не содержит ядовитых веществ, безопасно для людей, рыб, пчел и полезных насекомых.

Меры безопасности

При работе используйте обычные меры предосторожности.

Срок годности

2 роки.

Характеристики

Основні атрибути
Виробник Агро-захист
Країна виробникУкраїна
Препаративна форма Розчин
Концентрована форма добрива Так
Вид добриваХелат бору
Діючі речовини
Бор15 %
Молібден0.5 %

Інформація для замовлення

  • Ціна: 380 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner